Komoly fennakadásokat okozott egy drón az oszakai nemzetközi repülőtéren

Kétszer is fel kellett függeszteni csütörtök késő este a légi forgalmat az oszakai nemzetközi repülőtéren egy „ismeretlen repülő tárgy”, feltehetően egy drón miatt.

Forrás: MTI2019. 11. 08. 10:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy harminc járat indulását kellett törölni vagy késleltetni a Kanszaj repülőtéren. Először helyi idő szerint este negyed tizenegykor zárták le a kifutópályákat egy órára, majd alig indult újra a légi forgalom, fél tizenkettőkor megint el kellett rendelni a zárlatot a reptér közelében megjelent drónszerű repülő alkalmatosság miatt.

A közlekedési minisztérium és a reptér üzemeltetője szerint a landoló repülőgépek pilótái jelentették, hogy feltehetően drónt láttak a légi kikötőnél.

A reptéri biztonsági szolgálat a rendőrséggel karöltve elemzi a térfigyelő kamerák felvételeit. A hatóságok szigorítani fogják a biztonsági intézkedéseket a légi kikötő környékén, ugyanis október 19-én is történt hasonló incidens ugyanezen a reptéren.

A Kanszaj repülőtér Japán harmadik legnagyobb légi kikötője, évente 28 millió utast szolgál ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.