Koncerten tanulmányozzák a koronavírus terjedését

A kutatók azt szeretnék megtudni, hogyan lehetne megvédeni az embereket a fertőzéstől kulturális eseményeken.

Forrás: bama.hu2020. 08. 03. 10:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tim Bendzko német popsztár koncertjét a lipcsei Arénában arra fogják felhasználni a Hallei Egyetem kutatói, hogy tanulmányozzák a koronavírus terjedését tömegrendezvényeken, hogy azonosítani tudják azokat a módokat, amelyekkel meg lehetne védeni az embereket a fertőzéstől kulturális eseményeken.

A koncerten résztvevőket követőeszközzel látják el, hogy az adatok alapján a kutatók létre tudjanak hoznak egy matematikai modellt a vírusterjedés kockázatának becslésére nagyszabású beltéri rendezvényeken.

A koncertlátogatók fluoreszkáló kézfertőtlenítőt is kapnak, hogy a kutatók a rendezvény után azonosíthassák azokat a felületeket, amelyeket megérintettek, azokat a helyeket, ahol a vírus képes terjedni.

A koncertet augusztus 22-én rendezik, Szász-Anhalt tartomány kormánya biztosítja hozzá az anyagi fedezetet, amely a minisztérium szombati közlése szerint mintegy 410 ezer euróra rúg.

További érdekességeket a tesztkoncert lebonyolításáról IDE KATTINTVA olvashat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.