Kórházba került Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége

Kórházba került kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége, Olena Zelenszkaja. Ukrajna first ladyjét korábban Covid–19 fertőzéssel diagnosztizálták, kedden tüdőgyulladást állapítottak meg nála.

2020. 06. 17. 9:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kórházba került kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége, Olena Zelenszkaja. Ukrajna first ladyjét korábban Covid–19 fertőzéssel diagnosztizálták, kedden tüdőgyulladást állapítottak meg nála. Az orvosok szerint Zelenszkaja állapota stabil, nem szorul mesterséges lélegeztetésre.

– Az elnök felesége izolációba került, orvosi megfigyelés alatt áll. Múlt héten Covid–19 vírust mutattak ki a szervezetében – olvasható az ukrán elnöki adminisztráció Facebook-oldalán.

Olena Zelenszkaja. Forrás: Ukrajna elnöki adminisztráció, President.gov.ua

Olena Zelenszkaja 42 éves, az ukrán elnökkel 17 éve házasok, két közös gyermekük van. Miután június 12-én diagnosztizálták nála a fertőzést, maga Volodimir Zelenszkij munkarendet változtatott: korlátozta a kapcsolatait, és minden megbeszélését online formára korlátozta. Az elnöknél és a gyermekeiknél is elvégezték a koronavírus-teszteket, de azok negatív eredményt mutattak.

Szerdáig Ukrajnában több mint 32 ezer Covid–19 megbetegedést regisztráltak, 912 esetben halálos kimenetellel. Az új fertőzések száma egy hete meghaladta a napi hatszáz főt, és azóta nem mutat csökkenő tendenciát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.