Koronavírus: a milliárdokat érő üzlet

Miközben a balliberális sajtó csodálattal adózik Soros Györgynek, amiért az 1 millió eurót adományozott a kegyencei által irányított fővárosnak – ez egyébként az egyetlen ismert felajánlása a koronavírus-járvány kezdete óta, nem számítva azt a pénzt, amit a COVID-19-cel összefüggő Trump-ellenes médiakampányra adott a demokratáknak –, talán érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy ez az összeg csupán a töredéke annak, amit a katasztrófán eddig megkeresett – írja a Tűzfalcsoport.

Forrás: Tűzfalcsoport2020. 04. 01. 9:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barron’s, az Egyesült Államok egyik vezető gazdasági lapja szúrta ki a tőzsdefelügyelet honlapján, hogy egy március 6-i jelentés szerint a Soros Fund Management részesedése 2,7 millió A osztályú részvénnyel meghaladta az 5 százalékot a beltéri sporteszközeiről, különösen a fitneszkerékpárjairól ismert Peloton Interactive Inc.-ben. Soros alapkezelője idén kezdett nagyarányú bevásárlásba, a tavalyi év végén még mindössze 281 ezer Peloton-papírja volt.

Az pontosan nem ismert, hogy a különbözetet képező több mint 2,4 millió részvényt mikor vásárolta meg. Ugyanakkor tény: a Peloton tavaly december óta lejtmenetben volt, s ez a trend csak március 12-13-án fordult meg, vagyis egy héttel azután, hogy a Soros Fund Management eleget tett adatközlési kötelezettségének.

Március 6-án az A osztályú Peloton papírok árfolyama 24,89 dolláron zárt, a mélyponton pedig mindössze 19,51 dollárt ért. Azzal viszont, hogy a koronavírus berobbant az Egyesült Államokba, s egyre többeket kényszerít otthonmaradásra, a cég meglódult: keleti-parti idő szerint hétfőn délután 2 órakor az árfolyama elérte a 27,89 dollárt, és meredeken emelkedett, a piaczárás valószínűleg 29 dollár közelében éri majd.

Óvatos becslés szerint tehát abban a pillanatban, amikor Soros Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata kiadta a budapesti adományról szóló közleményt, csak ezen az egy üzleten már akár 5-7 millió dollár körül haszna is lehetett a New York-i spekulánsnak. De a nyeresége óráról órára növekszik, hiszen a pénzét egyelőre nem vonta ki a Pelotonból.

A teljes bejegyzést ITT olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.