Pozitív lett a bolgár kormányfő koronavírustesztje

Bojko Boriszov a Facebook-oldalán közölte, hogy orvosai javaslatára otthon marad kezelésre.

Forrás: MTI2020. 10. 25. 18:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pozitív lett Bojko Boriszov bolgár kormányfő koronavírustesztje, ezt saját maga jelentette be vasárnap, miután kétszer is elvégezték rajta a vizsgálatot.

A miniszterelnök a Facebook-oldalán közölte, hogy orvosai javaslatára otthon marad kezelésre. Hozzátette, hogy általános rosszullét gyötri. Boriszov, három másik kormánytaggal együtt, pénteken vonult önkéntes karanténba. Mindhárman találkoztak ugyanis egy miniszterhelyettessel, akinek pozitív lett a vírustesztje.

Szófiában vasárnaptól két hétre bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek és diszkók a koronavírus-járvány miatt. Jordanka Fandakova főpolgármester szombaton felhívta a figyelmet arra, hogy a kétmilliós bolgár fővárosban egyre riasztóbb a járványhelyzet, a fertőzöttek és orvosi ellátásra szorulók számának növekedése túlfeszíti a kórházak teherbíró képességét.

A hétmillió lakosú Bulgáriában az utóbbi 24 órában 1043 új esettel, 37 562-re emelkedett a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma. A megbetegedettek közül eddig 1084-en hunytak el a kórban, az aktív esetek száma 18 246.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.