Koronavírussal fertőződött meg a hondurasi elnök és a felesége

Juan Orlando Hernández államfőt szerdán tüdőgyulladással kórházba szállították.

Forrás: MTI2020. 06. 17. 22:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfertőződött Juan Orlando Hernández hondurasi elnök és a felesége az új típusú koronavírussal, az államfőt szerdán tüdőgyulladással kórházba szállították – közölte az egészségügyi hatóság (SINAGER) szóvivője.

Francis Contreras szerint az 52 éves elnök állapota kórházi ellátást igényel, a többi között intravénásan adagolt gyógyszert kap, összességében azonban jó állapotban van.

A betegségének hírét maga az elnök jelentette be helyi idő szerint kedd este a hondurasi televízióban. Hernández akkor azt közölte, hogy otthonról akar tovább dolgozni.

Hernández a betegséget „a munkájával járó kockázatnak nevezte”, leszögezve, hogy az ő pozíciójában nem tudott mindig otthon maradni. Akkor még azt hangsúlyozta, hogy a tünetei enyhék, és máris kezdi jobban érezni magát, hozzátéve, hogy a feleségének egyáltalán nincs semmiféle tünete.

Az elnök két munkatársának a tesztje is pozitív lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.