Kósa Ádám újra az Európai Parlament fogyatékosságügyi munkacsoportjának társelnöke lett

A Fidesz európai parlamenti képviselője 2009 óta folyamatosan betölti ezt a tisztséget, újraválasztása a több mint egy évtizede eredményesen végzett munkájának elismerése.

Forrás: MTI2020. 02. 13. 14:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Ádámot ismét az Európai Parlament fogyatékosságügyi munkacsoportjának társelnökévé választották a csütörtöki strasbourgi tisztújító ülésen.

Megválasztását követően a képviselő megköszönte és megtisztelőnek nevezte a bizalmat. A Fidesz képviselője 2009 óta folyamatosan betölti ezt a tisztséget, újraválasztása a több mint egy évtizede eredményesen végzett munkájának elismerése.

„Fontosnak tartom, hogy az Európai Parlament négy fogyatékossággal élő képviselőjéből hárman aktív szerepet fogunk vállalni a munkacsoport működésében. Ez garanciát jelent arra, hogy továbbra is magas színvonalon képviseljük az Európában élő csaknem 100 millió fogyatékossággal élő embertársunkat” – hívta fel a figyelmet közleményében Kósa Ádám.

A tisztújító ülés nyomán – az eddigi gyakorlatot követve – a munkacsoport társelnökei közül kettő az Európai Néppárt (EPP) soraiból került ki, amely az EP legnagyobb frakciója. Kósa Ádám mellett a görög Szteliosz Kimpuropuloszt választották meg ebből a frakcióból. Társelnöknek választották a szintén fogyatékossággal élő, német zöldpárti képviselőt, Katrien Langensiepent, továbbá a szocialista és a liberális frakció is adott társelnököt.

A fogyatékosságügyi munkacsoport az Európai Parlament legrégebbi, 1980 óta működő frakcióközi csoportja, melynek Kósa Ádám személyében 2009-ben először volt siket elnöke. A munkacsoport célja, hogy a különböző frakciókban dolgozó képviselők munkáját fogyatékosságügyben szorosan összehangolja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.