Kötelező melegesküvőkön dolgoznia a keresztény fotósnak?

Egy helyi rendelet szerint ha egy keresztény fotós megtagadja, hogy meleg párok esküvőjén dolgozzon, súlyos büntetésre számíthat. Chelsey Nelson, egy fiatal fotós lány ügyében végül a kerületi bíróság döntött – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 08. 20. 20:45
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Louisville-ben dolgozik fényképészként Chelsey Nelson, egy fiatal, keresztény nő. Egy helyi rendelet szerint ha ő megtagadja egy meleg párnak az esküvői fotózását, akkor büntetésre számíthat. Ráadásul azt is tiltja a szabály, hogy elmagyarázza a pároknak, hogy a keresztény hite miatt nem fotózhatja őket, illetve a vallásáról nem is posztolhat az interneten.

Chelsey ügye végül egyenesen egy kentucky-i kerületi bíró, Justin R. Walker elé került, egy keresztény jogi cég, az Alliance Defending Freedom (ADF) segítségével. Itt az az ítélet született a fotós művészi szabadságát illetően, hogy nem lehet őt arra kényszeríteni, hogy fotósként részt vegyen meleg párok esküvőjén.

Az ítélet szerint nem kell választani a melegek jogai és a szólásszabadság között, így Chelsey megtagadhatja a szolgáltatásait a meleg párok előtt. A bíró azt is kimondta, hogy ahogyan a melegeket és a leszbikusokat nem lehet társadalmon kívüliként kezelni, úgy nem lehet ezt megtenni a mély hitű amerikaiakkal sem.

Az ADF szerint a Louisville-ben hatályos rendelet megsérti Chelsey alkotmányos jogát a szólás- és a vallásszabadsághoz. A vállalat egyetért a szövetségi bíróság döntésével, miszerint felfüggesztik a rendelet hatályát Chelsey-re nézve, amíg a jelenlegi ügynek a végére nem érnek – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.