Közös kiberhadgyakorlatba kezdett Tajvan és az Egyesült Államok

Közös kiberhadgyakorlatba kezdett hétfőn Tajvan és az Egyesült Államok az Észak-Koreából, Kínából és egyéb helyekről származó állítólagos kibertámadásokkal szembeni harc keretében – jelentette a CNA tajvani állami hírügynökség.

Forrás: MTI2019. 11. 04. 20:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esemény nyitóünnepségén Raymond Greene, a Tajvani Amerikai Intézet (AIT) megbízott igazgatója arról beszélt, hogy a Tajvannal folytatott nemzetközi kiberhadgyakorlat az Észak-Koreából és egyéb szereplőktől érkező fenyegetések elleni küzdelemre összpontosít. „A rosszindulatú szereplők veszélyeztetik iparunkat, demokratikus intézményeinket és a létfontosságú infrastruktúránk, közte pénzügyi rendszereink és telekommunikációs hálózatunk integritását” – fogalmazott.

Greene elmondta, hogy számos amerikai ügynökség, köztük a belbiztonsági minisztérium működik együtt a tajvani kiberbiztonsági osztállyal a programban, amelyet a Microsoft Taiwan működtet.

Li Tö-caj, a tajvani nemzetbiztonsági tanács vezető tanácsadója beszámolt arról, hogy a tajvani kormány és az állami ügynökségek havonta átlagosan 30 millió kibertámadást szenvednek el, ezeknek 99,99 százalékát sikerül elhárítani – jelentette a CNA. Csien Hung-vej, a tajvani kiberbiztonsági osztály főigazgatója elmondása szerint e támadások több mint fele Kínából érkezik. Az 1949-től saját politikai vezetéssel bíró Tajvant Peking az „egy Kína elv” alapján az országhoz tartozónak tekinti.

Csien elmondta, hogy az Egyesült Államokon és Tajvanon kívül további több mint 10 ország vesz részt a gyakorlatban, köztük Ausztrália, Csehország, Indonézia, Japán és Malajzia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.