Köztörvényes bűnöző az a férfi, aki lopott mentőautóval gázolt Oslóban

A gyanúsított ügyvédje újságíróknak elmondta, hogy védence senkinek sem akart ártani, és azért rabolta el a mentőautót, hogy elkerülje a letartóztatást egy autóbaleset után.

Forrás: MTI2019. 10. 23. 19:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köztörvényes bűnöző az a 32 éves norvég férfi, aki kedden egy elrabolt mentőautóval elgázolt öt embert Oslóban – közölte szerdán a norvég biztonsági szolgálat (PST).

A férfi egy nőt és annak két ikercsecsemőjét, valamint egy idős párt ütött el a járdára felhajtva a norvég főváros egyik lakónegyedében, de egyikük sem szenvedett komolyabb sérüléseket.

Martin Bernsen, a PST szóvivője szerint nincs szó terrorcselekményről.

Egyes norvég sajtóorgánumok azt feltételezték, hogy a férfi szélsőjobboldali körökkel áll kapcsolatban.

A gyanúsított ügyvédje újságíróknak elmondta, hogy védencét a rendőrség röviden kihallgatta. Közlése szerint senkinek sem akart ártani, és azért rabolta el a mentőautót, hogy elkerülje a letartóztatást egy autóbaleset után. Elfogása után a mentőautóban kábítószert és lőfegyvert találtak, amely azonban nem volt töltve.

A rendőrség közlése szerint a férfi visszaeső bűnelkövető.

Az elfogáskor a rendőrök lövéseket adtak le a mentőautóra, és a férfi megsebesült, de nem súlyosan.

Az üggyel kapcsolatban egy 25 éves nőt is őrizetbe vettek, aki azonban az ügyvédje szerint véletlenül keveredett az ügybe, és csak azért menekült a helyszínről, mert pánikba esett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.