Kriminológus: Felerősödik a migrációs válság

Felerősödőben van a migrációs válság – jelentette ki Póczik Szilveszter kriminológus az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Forrás: MTI2019. 10. 03. 22:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt mondta: csak Görögországban 70 ezer olyan ember tartózkodik, aki menekültkérelmet nyújtott be. Csak Leszbosz szigetén 13 ezren vannak egy 3200 ember befogadására készült táborban. Órákat kell sorba állniuk az ételért, nem csoda, hogy az ott lakók fellázadtak – vélekedett.

Mint megjegyezte, ezek az emberek nagyon rossz körülmények közül, sok pénzt kifizetve, jellemzően az embercsempészek hívására, „meséiknek hitelt adva” indultak el.

A szakértő kitért arra is, hogy az uniónak nemsokára új migrációs biztosa lesz, aki egy svéd politikus. Póczik Szilveszter szerint egyértelműnek tűnik, hogy bevándorláspárti irányvonalat képvisel majd.

Ezért fennáll az a kockázat, hogy a máltai tervezetet – amely a migránsok kvóta szerinti elosztásáról szól – megpróbálják az egész unióra kiterjeszteni – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.