Laktanyába beszivárgó tálibok öltek meg kéttucatnyi afgán katonát

Tálib lázadók egy csoportja beszivárgott az afgán hadsereg egyik laktanyájába az ország délkeleti részén lévő Ghazni tartományban, és megölt legalább 23 katonát – közölték szombaton helyi tisztségviselők.

Forrás: MTI2019. 12. 14. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megtámadott katonák közül csak egy élte túl az incidenst, miután sebesülten halottnak tettette magát. Az eset után a tálibok jelentkeztek azzal, hogy embereik hajtották végre a támadást, és hogy 32 katonát öltek meg. Ezt a számot más forrás nem erősítette meg.

Ghazniban már több olyan támadás volt, amelyet beszivárgó lázadók követtek el. Az utóbbi két évben több tucatnyi katona vagy rendőr halt így meg a tartomány különböző körzeteiben.

Ennek magyarázata lehet, hogy a tartományban a hadseregnek nincs elég embere a hadkiegészítés körültekintő elvégzésére, így az újonnan toborzott katonákat sokszor nem ellenőrzik alaposan, és ezt a tálibok kihasználják – mondták el tisztségviselők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.