Láncra vert, megkínzott gyerekekre bukkantak nigériai rendőrök egy iszlám iskolában

Háromszáz, láncra vert gyerekre bukkantak rendőrök egy iszlám iskolában Nigéria főleg muzulmánok lakta északi részén – adta hírül pénteken a helyi rendőrség szóvivője.

Forrás: MTI2019. 09. 27. 16:09
Kenyan para-military units take their positions during the Africa Union Peace and Security Council Summit on Terrorism at the Kenyatta International Convention Centre in Nairobi
Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaduna városában csütörtök este végrehajtott rendőrségi rajtaütésben őrizetbe vették a névleg korániskolaként és javítóintézetként működő intézmény tulajdonosát és hat tanítóját.

A több mint háromszáz, minden jel szerint súlyosan bántalmazott gyermek közül a legfiatalabbak csupán ötévesek. Az embertelen és megalázó körülmények között tartott áldozatok közül néhányan azt mondták, hogy tanítóik megerőszakolták őket.

A közelben lakók ismételt feljelentései alapján akcióba lépő rendőrök egy kínzókamrát is találtak az épületegyüttesben.

A gyerekek többségét Nigéria északi államaiból adták be szüleik az iskolába, de volt közöttük két Burkina Fasó-i gyermek is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.