Laosz ajtaja nyitva áll hazánk előtt

Magyar Nemzet
2019. 11. 19. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több magyar cégnek laoszi fejlesztésekben való részvételre lehetőséget biztosító 160 millió dollár értékű kötöttsegély-hitelprogram indul, jelentette be tegnap Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter Szonexay Sziphandone laoszi miniszterelnök-helyettessel tárgyalt Budapesten, majd közös sajtótájékoztatójukon a távirati iroda szerint kiemelte: a program keretében magyar cégek végzik a laoszi főváros teljes szennyvízhálózatának felújítását, élelmiszer-biztonsági fejlesztésekben vesznek részt, valamint az elektronikus személyiigazolvány-rendszer kiépítésében.

Korábban, egy hasonló program során 38,6 millió dollár értékben mezőgazdasági és élelmiszer-biztonsági beruházásokat hajtottak végre magyar cégek az országban, emlékeztetett. Megerősítette, a keleti nyitás stratégiában külön figyelmet fordítanak Délkelet-Ázsiára, amely a leggyorsabban növekvő térségei közé tartozik.

– A gyors gazdasági növekedés sok lehetőséget kínál a magyar vállalatoknak – húzta alá. A külügyminiszter arról is beszélt, hogy a magyar–laoszi kapcsolatok hosszú távú fejlesztése érdekében ösztöndíjakat biztosítanak laoszi hallgatóknak magyarországi tanulmányokhoz, és jelenleg száz lao­szi hallgató tanul Magyarországon.

Szonexay Sziphandone hangsúlyozta: a kétoldalú kapcsolatok a kölcsönös előnyökön és tiszteleten alapulnak, és mindkét ország elkötelezett az együttműködés további fejlesztése mellett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.