Lavrov: A Nyugat tiltja Moszkva segítségét

Lavrov védelmébe vette az Egészégügyi Világszervezetet az ellene megfogalmazott „rágalmakkal” szemben.

Magyar Nemzet
2020. 05. 29. 7:35
Russian Foreign Minister Sergey Lavrov attends a joint news conference with his Finnish counterpart Pekka Haavisto in the House of the Estates in Helsinki
Szergej Lavrov Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyes nyugati országoknak megtiltották szövetségeseik, hogy orosz segítséget kérjenek a Covid-19-járvány elleni küzdelemhez – állította Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Global Times című kínai napilapban megjelent cikkében.– A dolog odáig fajult, hogy hazámat azzal vádolták meg, hogy a humanitárius és orvosi segítségnyújtást geopolitikai befolyásának megerősítésére kívánja felhasználni. Az alapvető diplomáciai normáknak ellentmondó, megalázó tilalomig fajult annak ügyében, hogy Oroszországhoz forduljanak orvosi-humanitáriusi támogatásért, függetlenül attól, mennyire katasztrofális a helyzet – írta. – Kiderült, hogy a hírhedt, euroatlanti típusú szolidaritás drágább az egyszerű állampolgárok tízezreinek életénél és egészségénél – közölte Lavrov anélkül, hogy konkrét országokat nevezett volna meg.

Szergej Lavrov
Fotó: Reuters

Az MTI tudósítása szerint a tárcavezető védelmébe vette az Egészégügyi Világszervezetet (WHO) az ellene megfogalmazott „rágalmakkal” szemben, rámutatva, hogy a szervezet az országok többsége szerint a kezdetektől fogva felvette a harcot a járvánnyal. Hangsúlyozta, hogy WHO-t nem lerombolni, hanem megreformálni kell. Anélkül, hogy megnevezte volna az Egyesült Államokat, elítélte azt a törekvést, amely a járványért Kínát tenné felelőssé, valamint a „gátlástalan spekulációk” terjesztését a kormányzati felkérésre adott orosz segítséggel kapcsolatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.