Lazák maradtak, ameddig csak lehetett

A fordulat két hete történt, amikor esetek kezdtek felbukkanni egy három napos vallási eseményhez kötve.

2020. 03. 20. 10:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Malajziában a hét elején vezették be a kijárási tilalmat két hétre, illetve nagyjából bezárták az ország határait. A két hét valószínűleg csak a kezdet. Mivel az emberek nem vették komolyan az első napokat, mára járőrök vannak az utcán és mindenkit megbüntetnek, aki nem éppen boltba vagy kórházba megy. Háromszáz eurós tételtől hat hónap börtönbüntetésig minden szóba jöhet. Eleinte alapvetően keveset olvashattunk a vírusról, Malajzia el volt foglalva a jelenlegi politika krízisével, valamint túléltek ők már sok vírust errefelé, nem ijednek meg hamar. Lazák maradtak, ameddig csak lehetett.

A fordulat két hete történt, amikor esetek kezdtek felbukkanni egy három napos vallási eseményhez kötve. Ezen körülbelül 16 ezer ember vett részt. A társadalom egyébként megoszlik: vannak akik komolyan veszik, és rászólnak a másikra, hogy maradjon otthon. Vannak különböző portálok is, ahol olyan embereket lehet feljelenteni, akik nem tartják be a kijárási tilalmat. A másik rész pedig továbbra sem érzi ennek a súlyát, megy imádkozni, konditerembe, tüsszög bele a levegőbe mindenféle védekezés nélkül.

Ha a többi vírusnaplót is olvasni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/virusnaplo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.