Lefejezést tanítanak a gyerekeknek a muszlim iskolában

Sokkoló videó jelent meg arról, ahogy egy muszlim iskolában azt mutatják be a gyerekeknek, hogyan kell lefejezni valakit. A beszámolók szerint a bábu a francia elnököt ábrázolta.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 11. 04. 16:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő és sokkoló videó jelent meg az interneten a MEMRI oldalán. A felvétel a beszámoló szerint egy muszlim, iszlámábádi iskolából származik, ahol a tanárok a diákok előtt fejeznek le egy bábut.

A bábu Emmanuel Macron francia elnököt ábrázolta, a videó felirata szerint pedig épp azt mutatják be a tanárok, hogyan kell megbüntetni valakit, aki rágalmazni merte a prófétát.

Franciaországban az utóbbi időben több terrortámadás is történt, miután a Charlie Hebdo szatirikus lap újra leközölte a Mohamed prófétáról készült gúnyrajzokat, valamint a török elnökről is karikatúrát tettek közzé. Nizzában három áldozatot követelt a támadás, egyiküket lefejezték, éppen úgy, mint egy történelemtanárt Párizstól nem messze.

Támadás a nyugati értékrend ellen

A sokkoló októberi lefejezéses terrortámadásokra reagálva Emmanuel Macron elnök kijelentette, hogy Franciaország támadás alatt áll, a nizzai polgármester pedig arról beszélt, hogy az iszlamofasizmusnak nincs helye az országban. Ugyanakkor az Ifop francia közvélemény-kutató intézet 2020 szeptemberé­ben közzétett felmérése szerint az országban élő muszlimok negyven százaléka vallási meggyőződését a köztársaság értékei elé helyezi. Ez az arány a 25 év alatti fiatal muszlimok körében 74 százalék. Írásunkban Sa­muel Paty meggyilkolásának és a nizzai katedrálisban történt terrorcselekménynek a hátterét és jelentőségét a franciaországi integrációs problémák szempontjából elemezzük.

A civilizáció elleni erőszak fogalma a kulturális értékek és az ezeket jelképező személyek és intézmények elleni támadásokra vonatkozik. A Nyugat-Európában rendszeressé váló merényletek az agresszió elharapózására és különféle társadalmi anomáliákra utalnak. A közösségi média szerepe tagadhatatlan ezekben a bűntettekben, amint azt a Paty-gyilkosság előzményei is bizonyítják, akit nem sokkal a Szabadság, egyenlőség, testvériség jelmondatáról elnevezett gimnáziumból való távozása után leszúrtak és lefejeztek.

Gyilkosa, Abdullah Anzorov 18 éves csecsen származású menekült. A tanár október 6-án a Charlie Hebdo szatirikus magazin két Mohamed-karikatúráját használta a véleménynyilvánítás szabadságáról szóló erkölcsi és állampolgári ismeretek órán. Módszere feldühítette egy muszlim diák szüleit. Anzorov és Abdelhakim Sefrioui radikális iszlamista prédikátor a következő napokban számos videót tett közzé a közösségi médiában, amelyekben a tanárt bűnözőnek és betegnek titulálták, majd nyilvánosságra hozták a nevét és az iskola címét.

A teljes cikk ITT olvasható el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.