Legalizálnák a béranyaságot Olaszországban

Francisco Franco egykori spanyol diktátor vagyontárgyait örökösei kapják. Marine Le Pen szerint deportálni kell a külföldi bűnözőket Franciaországból. A norvég prostituáltaknak is közzétették a járványügyi szabályokat. Öt olasz képviselő nyújtott be törvénytervezetet a béranyaság legalizálásáról.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 04. 21. 14:05
null
Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franco vagyontárgyai végül az örökösökhöz kerülnek

Visszaadják Francisco Franco egykori spanyol diktátor örököseinek a Franco-kastélyban lévő vagyontárgyakat. A La Coruñai tartományi bíróság visszavonta az elsőfokú végzést, mely elrendelte az épületben található tárgyak állami letétbe helyezését.

A friss döntés értelmében Francisco Franco örököseinek tulajdonjoga „nem vitatható”, ezért magukhoz vehetik a Pazo de Meirás-kastély összes bútorát és kiegészítő elemét. Ezenkívül elrendelték a Franco család kártalanítását is. A spanyol állam tavaly ősszel vette el az örökösöktől a kastélyt, amely 1938-ban került a diktátor birtokába. Az épület a legelső bírósági ítélet szerint az állam tulajdona, a harmadfokú, most meghozott ítélet szerint azonban a bent található kiegészítők, bútorok Franco leszármazottjait illetik meg.

Forrás: ABC

A francia politikus szerint deportálni kell a bűnözőket Franciaországból

Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés (RN) vezetője szerint Franciaországban káosz uralkodik, a közbiztonság megszűnt, és azonnali intézkedésekre van szükség. Egy műsorvezető az orvosok és ápolók létszámnövelésére hívta fel figyelmet, de Le Pen szerint az orvosokat, ápolónőket és tanárokat naponta fenyegetik és bántalmazzák, ezért a biztonság megteremtése az elsődleges feladat.

Le Pen szerint a probléma megoldásának első lépése, hogy ki kell utasítani az országból azokat a külföldieket, akiket Franciaország befogadott, és akik bűnözői életmódot folytatnak. A francia börtönökben az elítéltek 25 százaléka külföldi állampolgár és visszaeső bűnöző, és még mindig az országban lehetnek. Le Pen szerint Emmanuel Macron köztársasági elnök nem hajlandó a problémát elismerni és kezelni, amikor Macron a franciaországi kaotikus állapotokért egyedül a közösségi médiákat hibáztatja.

Forrás: Twitter

A norvég prostituáltaknak is közzétették a járványügyi szabályokat

A norvég közegészségügyi hivatal kedden iránymutatást adott szexmunkások részére a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. A nyolc nyelven publikált útmutatóban számos tipp található arról, hogy a prostituáltnak miként kell felkészülniük az ügyfél látogatása előtt, közben és után annak érdekében, hogy minél nagyobb eséllyel elkerüljék a megfertőződést.

Az érdekvédő szervezetek régóta egyértelmű szabályokat szorgalmaztak. „Nagyon örülünk, hogy végre útmutatást kapnak a szexuális szolgáltatás nyújtó emberek arra vonatkozóan, hogy hogyan végezzék a munkájukat” – mondta Bjørg Norli, az egyik szervezet vezetője. Norvégiában a szexuális szolgáltatók nem büntethetők, de az igénybe vevők igen.

Forrás: NRK, Irányelvek (angol)

Öt olasz képviselő nyújtott be törvénytervezetet a béranyaság legalizálására

Az Öt Csillag Mozgalomhoz és a baloldali pártokhoz tartozó politikusok „szolidáris terhességnek” nevezik a tervezet szövegében az anyaméh áruba bocsátását. A radikális nőmozgalmak azt hangoztatják, hogy „a méhem az enyém, azt teszek vele, amit akarok”. Úgy vélik, jogukban áll szabadon dönteni arról, hogy megtartják gyermeküket, megszakítják a terhességet, vagy akár harmadik személy számára hoznak világra egy új életet.

A törekvés felháborodást és tiltakozást váltott ki politikusok és állampolgárok körében egyaránt.

Forrás: La Nouva Bussola Quotidiana

(Borítókép: Illusztráció. Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.