Légitilalom: leszállás csak Havannán

Az Egyesült Államok kormányzata megtiltja, hogy amerikai légitársaságok Havannán kívül más kubai városokba is közlekedtessenek járatokat – adta hírül Donald Trump elnök kabinetje pénteken.

Forrás: MTI2019. 10. 26. 11:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tilalom december 10-én lép hatályba. Az Egyesült Államok közlekedési minisztériuma közölte, hogy az intézkedés Mike Pompeo külügyminiszter kérése, célja pedig fokozni a gazdasági nyomást a turizmus akadályozásával a saját népét elnyomó kubai kormányra, hogy nyisson a demokrácia felé, és hogy ne támogassa Nicolás Maduro venezuelai elnököt.

Kubának kilenc nemzetközi repülőtere van. Azt egyébként törvény tiltja az Egyesült Államokban, hogy onnan üdülni Kubába utazzanak amerikaiak, ám azt nemigen tudni, hogy hányan mennek pusztán vakációzni, nem pedig csakis rokonlátogatásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.