Lemondott a ciprusi igazságügyi miniszter a sorozatgyilkos ügye miatt

Lemondott csütörtökön a ciprusi igazságügyi miniszter, miután többen azzal vádolták meg a rendőrséget, hogy nem vizsgálta ki megfelelően több eltűnt külföldi nő ügyét, akikről nemrég derült ki, hogy egy sorozatgyilkos – egy hivatásos ciprusi katonatiszt – áldozatai lettek az utóbbi két és fél év leforgása alatt.

Forrás: MTI2019. 05. 02. 14:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy nő holttestét találták meg eddig a szigetországban az utóbbi három hétben, és további három eltűnt áldozatot keresnek még. A 35 éves katonatiszt őrizetben van, és beismerte a rendőröknek, hogy meggyilkolt hét nőt, akikkel egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg.

Jonasz Nikolaou igazságügyi miniszter újságírók előtt közölte: lelkiismereti és elvi okokból mond le a politikailag érzékeny ügy miatt, és erről tájékoztatta is Nikosz Anasztasziadisz államfőt, aki elfogadta a lemondását.

Az ügy kirobbanásával egy időben a ciprusi hatóságokat éles kritika érte amiatt, hogy nem foglalkoztak kellő alapossággal a nők sorozatos eltűnésének kivizsgálásával.

A sorozatgyilkos első áldozata egy romániai nő és annak lánya volt, akik 2016 szeptemberében tűntek el, legutóbb pedig egy Fülöp-szigeteki nőt ölt meg tavaly augusztusban.

Az eddig felfedezett holttesteket egy Nicosiától 32 kilométerre nyugatra fekvő mesterséges tó – egy használaton kívüli rézbánya szennyvíztározója – mélyén találták meg. A meggyilkolt nők holttestét a férfi bőröndökbe rejtette, amelyeket betondarabokkal süllyesztett a mélybe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.