Lemondott a mexikói migrációs hivatal elnöke

Lemondott tisztéről pénteken a mexikói bevándorlási hivatal elnöke, Tonatiuh Guillén, akit azonnal pótoltak: helyét az ország börtönigazgatója veszi át.

Forrás: MTI2019. 06. 15. 10:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy Guillén nemigen szerepelt nyilvánosan abban a vitában, amely az Egyesült Államokkal folyik, nevezetesen, hogy Donald Trump amerikai elnök általános importvámmal sújtja Mexikót, ha az nem tesz többet az illegális bevándorlás megakadályozásáért.

Ugyancsak pénteken a mexikói külügyminiszter, Marcelo Ebrard bejelentette, hogy további 825 hatósági személyt küld a mexikói kormány a határokra a migráció megfékezése végett, továbbá, hogy jövő keddre befejeződik hatezer katonának a guatemalai határra telepítése.

Ezen a határon naponta ezrek mennek át Mexikóba, hogy azután onnan megpróbáljanak az Egyesült Államokba jutni.

Washington adatai szerint az év eleje óta 670 ezer migráns érkezett az Egyesült Államok mexikói határához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.