Lemondott a szudáni elnök

Forrás: MTI2019. 04. 11. 11:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ádel Mahdzsúb Huszein, Észak-Dárfúr állam gazdasági minisztere azt mondta a dubaji székhelyű al-Hadasz tévének: „konzultációk folynak egy katonai tanács megalakításáról, amely átvenné a hatalmat, miután Besír elnök lemondott.”

A Reuters hírügynökségnek más, meg nem nevezett kormányzati források is megerősítették az információt.

Közben híresztelések kaptak lábra arról a Sky News Arabíja arab nyelvű hírtelevízió szerint, hogy katonai hatalomátvétel történt, és Besír házi őrizetben van.

Később szemtanúk közölték hírügynökségekkel, hogy katonák megszállták az államfő vezette Iszlám Mozgalom székházát. A mozgalom része a kormányzó Nemzeti Kongresszus Pártnak, annak ideológiai szárnya – tették hozzá.

Az AP hírügynökség úgy számolt be a csütörtök reggeli eseményekről meg nem nevezett tisztségviselőkre hivatkozva, hogy a hadsereg lemondásra kényszerítette Omar el-Besír elnököt. Az elnök lemondásának körülményei egyelőre nem világosak – tették hozzá a jelentésben

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.