Lengyel Ferenc túljutott a Manaszlu-trekking legmagasabb pontján

Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója az alaptábori trekking legmagasabb pontjának számító, 5160 méteres Larke-hágón keresztül jutott el a hágótól mintegy 20 kilométerre fekvő Samdoig (3872 m), majd innen csütörtökön érte el Sama Gaun faluját – közölte a Kalifa Alpin Csapat az MTI-vel csütörtökön.

Forrás: MTI2019. 09. 12. 15:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlésük szerint remekül halad Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója, aki a tervekhez képest egy nappal előbb érte el Sama Gaun faluját, így hamarosan megérkezhet a Föld nyolcadik legmagasabb hegyének, a 8163 méter magas Manaszlu 4700 méteren fekvő alaptáborába és megkezdheti a magaslati táborok kiépítését.

Larke-hágó, 2019. szeptember 12.
Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin csapat hegymászója az 5106 méter magas Larke-hágónál 2019. szeptember 11-én. Lengyel Ferenc a 8163 méteres Manaszlu meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül.
Fotó: MTI/Mónus Márton

A Kalifa Alpin Csapat hegymászójának idei célja, hogy az Alpok 82 négyezresének és a 7134 méteres Ibn Szína-csúcs megmászása után oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül teljesítse első nyolcezresét, a 8156 méter magas Manaszlu hegycsúcs meghódítását.

A közlemény idézi Lengyel Ferenc hegymászót, aki elmondta, hogy kemény napon vannak túl. „Érdekes belegondolni, hogy már a trekking során magasabban voltam, mint a Mont Blanc csúcsa, de őszintén szólva már nagyon várom, hogy az alaptáborban legyünk és elindulhassak felfelé. Gyönyörű a trekking, csodálatos az útvonal, de már itt az ideje mászni” – hangsúlyozta a hegymászó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.