Letartóztatták a Spanyol Iszlám Bizottság elnökét

Kártérítést követel az Európai Uniótól az olasz politikus; súlyos büntetést kapnak a habszifonnal kábítószerező francia fiatalok. Nem tudnak megegyezni az újranyitásról Olaszországban; a terrorizmust finanszírozhatta a Spanyol Iszlám Bizottság elnöke.

Forrás: mediaworks2021. 03. 25. 19:00
null
Ayman Adlbi Forrás: Twitter/CristinaSegui_
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem adna ki Olaszországból több vakcinát a politikus

Matteo Salvini a Liga párt elnöke önkényesen lépne fel és nem továbbítaná az Olaszországban található AstraZeneca vakcina tartalékot.

„Amennyiben az Európa központi elosztási rendszer nem működik, akkor önkényesen visszafogjuk az Olaszországban gyártott, és jelenleg egy Róma közeli raktárban várakozó 29 millió dózist” – mondta Salvini. A Liga elnöke szerint drámai kudarcot vallott az Európai Unió. Elmondta, hogy az olaszok kártérítést követelnek a hiányosságokért, és a helytelen kezelés veszteségeiért. Salvini azt sérelmezte, hogy a 25 millió dózis AstraZeneca vakcinából csak 5 millió adagot szállítottak Olaszországnak.

Forrás: ilgiornale.it

Súlyos büntetésre számíthatnak a kábítószerező francia fiatalok

Akár 15 ezer eurós büntetést kaphatnak a habszifonnal kábítószerezők. A Francia Nemzetgyűlés csütörtökön fogadta el azt a törvénytervezetet, amellyel a habpatronok rendeltetésszerű használatát akarják elérni. Erre azért volt szükség, mert nagyon elterjedt az eufóriára alkalmas dinitrogén-oxid (kéjgáz) tartalmú szifonok használata, azonban a szernek egészségkárosító hatása is van.

Forrás: lefigaro.fr

Nincs egyetértés az újranyitással kapcsolatban Olaszországban

Megosztja az olasz kormányt az ország újanyitásának kérdése. A római alsó, illetve felsőházban megtartott parlamenti ülésnél a szigorítókra és az engedékenyekre szakadt ketté a parlament. A lazításokat kérők országos sárga zónát szeretnének, míg a szigorítók továbbra is az óvatosságot szorgalmazzák az ország zárásának további egy hónapos meghosszabbításával. Egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy húsvét után a diákok országos szinten visszatérhetnek az iskolába.

Forrás: affaritaliani.it

Ayman Adlbi
Fotó: Twitter/CristinaSegui_

A rendőrség őrizetbe vette az iszlám egyik vezetőjét Spanyolországban

Egy terrorellenes akció keretében tartóztatták le szerdán Ayman Adlbit, aki tavaly nyáron lett a Spanyol Iszlám Bizottság elnöke. A terrorszervezettel való szoros együttműködés és a terrorizmus finanszírozása miatt vonják majd felelősségre.

Forrás: vozpopuli.com

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.