Letette hivatali esküjét a német védelmi miniszterré kinevezett Annegret Kramp-Karrenbauer

Letette hivatali esküjét a német védelmi miniszterré kinevezett Annegret Kramp-Karrenbauer a szövetségi parlament alsóháza, a Bundestag szerdai rendkívüli ülésén.

Forrás: MTI2019. 07. 24. 16:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányzó Kereszténydemokrata Uniót (CDU) tavaly óta vezető politikus a védelmi tárca élén Ursula von der Leyen helyébe lép, akit múlt héten az Európai Bizottság új elnökévé választottak.

A hivatali eskü letétele után elmondott beszédében Kramp-Karrenbauer hangsúlyozta: miniszterként növelni akarja a Bundeswehr láthatóságát az országban.

A német hadsereg jó hírét az utóbbi években több ellentmondásos ügy is megtépázta: komoly hiányosságok mutatkoztak a haderő felszereltségében és harci képességeiben, illetve szélsőjobboldali elemek jelenléte is botrányt kavart a hadsereg soraiban. Utóbbi ügyre reagálva az új német védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy emiatt lenne fontos, hogy a Bundeswehr „láthatóvá váljon a társadalom – a városok, a közösségek – központi helyén”.

Annegret Kramp-Karrenbauer arra is kitért, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy növeljék a katonai kiadásokat a NATO által szorgalmazott szintre, a GDP 2 százalékára.

Kramp-Karrenbauer kinevezése a védelmi tárca élére meglepetést okozott, mert ő korábban úgy nyilatkozott, hogy nem akar Angela Merkel kancellár kabinetjében pozíciót vállalni annak érdekében, hogy a CDU vezetésére tudjon összpontosítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.