Lezuhant egy katonai helikopter Horvátországban, a pilóta meghalt

A horvát légierő egyik OH-58 Kiowa könnyű felderítő és futárhelikoptere szenvedett balesetet, a személyzet másik tagja után még kutatnak. A baleset okát egyelőre nem tudni.

Forrás: MTI2020. 01. 27. 14:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezuhant egy katonai helikopter a közép-dalmáciai Sibenikhez közeli Zlarin-sziget mellett, a balesetben legalább egy ember meghalt – tudatta a horvát védelmi minisztérium közleményében hétfőn.

A légierő egyik OH-58 Kiowa könnyű felderítő és futárhelikoptere szenvedett balesetet, a pilóta meghalt, a személyzet másik tagja után még kutatnak. A baleset okát egyelőre nem tudni.

A helikopter, amelyet Horvátország az Egyesült Államoktól kapott, gyakorló repülést végzett. Washington 2015-ben döntött arról, hogy 16 harci helikoptert adományoz Zágrábnak. A Kiowa Warrior típusú helikopterek 2016-ban érkeztek meg az országba.

A szerencsétlenség helyszínének környékét lezárták a hatóságok. A helyszínre három hajó, egy helikopter és több búvár is érkezett. A tárca délután hivatalos sajtótájékoztatót tart a részletekkel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.