Lezuhant egy mentőhelikopter Marseille közelében, többen meghaltak

Lezuhant egy árvízi mentéshez vezényelt helikopter a dél-franciaországi Marseille közelében, három ember meghalt – közölte hétfőn a belügyminisztérium.

Forrás: MTI2019. 12. 02. 11:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a baleset vasárnap éjszaka történt Var megyében, Rove településnél. A helikopter éppen útban volt, hogy embereket mentsen ki az elöntött területekről. A gép a polgári katasztrófavédelmi szolgálat tulajdona, fedélzetén a szervezet dolgozói voltak.

Franciaország földközi-tengeri partvidékén a múlt héten heves esőzés volt, aminek következtében a folyók kiléptek medrükből, az árvíz miatt nagy területen akadozott a közúti és a vasúti közlekedés. Nizza és Toulon között felfüggesztették a vasúti forgalmat a heves viharok miatt. Számos kulturális, és sportrendezvényt elhalasztottak a kíméletlen időjárási viszonyok miatt, amelyek két megyében mintegy 150 települést érintettek.

Az árvizekben hat ember meghalt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.