Lezuhant és meghalt két ukrán hegymászó a Magas-Tátrában

A Magas-Tátra Lomnici-csúcsáról lezuhant és életét vesztette két ukrán hegymászó, egy férfi és egy nő – közölte a hegyimentő szolgálat pénteken.

Forrás: MTI2019. 11. 29. 23:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két hegymászó – egyikük 30, a másik 67 éves – tagja volt egy 11 tagú ukrán hegymászócsoportnak. A csütörtökön történt szerencsétlenség után a csoport azonnal értesítette a hegyimentő szolgálatot, amelynek 14 tagja sietett a helyszínre.

A térségben heves hóesés volt, és a látási viszonyok is rosszak voltak. A hegyimentők megtalálták a két hegymászó holttestét, közlésük szerint a zuhanás következtében keletkezett sérülések okozták halálukat.

Idén eddig már többen vesztették életüket Szlovákia hegyeiben, mint 2018-ban egész évben, amikor elérte a 32-t a halálos áldozatok száma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.