Lopott mentőautóval gázoltak gyalogosokat Oslóban

Lopott mentőautóval elgázolt egy férfi kedden Oslóban egy nőt és annak két csecsemőjét, továbbá egy idős párt – adta hírül a norvég rendőrség hozzátéve, hogy semmi nem utal terrorcselekményre, de széleskörű nyomozásba kezdtek.

Forrás: MTI2019. 10. 22. 13:36
Ambulance stolen in Oslo
epa07940290 A stolen ambulance stands crashed on the side of the road in Oslo, Norway, 22 October 2019. An armed man was arrested by police after he hit and injured several people with the stolen ambulance while driving away. EPA/Stian Lysberg Solum NORWAY OUT NORWAY OUT Fotó: Stian Lysberg Solum Forrás: MTI/EPA/Stian Lysberg Solum NORWAY OUT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlés szerint a tettes a mentőautó ellopásakor hajtott emberek közé. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy szándékos cselekménynek tekintik-e a gázolást.

A két csecsemő iker, hét hónaposak, kórházban látják el sérülésüket, csakúgy mint anyjukét – tudatta az Oslói Egyetemi kórház szóvivője, aki az idős párt nem említette. A rendőrségi közlése szerint mind az öt ember csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség elfogta a mentőautó-tolvajt, akinél fegyver volt. Az elfogáskor lövéseket adtak le a mentőautóra és a férfi megsebesült, de nem súlyosan.

Az Oslói Egyetemi kórház közölte azt is, hogy a mentőautó elfogásában része volt egy másik mentőkocsijuknak, amelynek vezetője nekihajtott az autónak és megállította másfél kilométerre az ellopás helyétől. Ezt követően érkeztek meg a rendőrök.

A hatóság keres egy nőt, akinek lehet, hogy a férfi cinkosaként köze volt a történtekhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.