Lövöldözés Moszkvában az FSZB székházánál

Magyar Nemzet
2019. 12. 20. 11:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyveres támadó tüzet nyitott tegnap este az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) székházánál, Moszkva belvárosában, a biztonsági erők ártalmatlanná tették az elkövetőt – írja az FSZB közleményére hivatkozva az MTI. – Ismeretlen (támadó) tüzet nyitott a ­Bolsaja Lubjanka (utca) 12-es házánál. Vannak sérültek. A bűnözőt semlegesítették. Személyazonosságának megállapítása folyik – áll az FSZB közleményé­ben. A szolgálat később arról adott ki tájékoztatást, hogy egyik alkalmazottja életét vesztette. Az egészségügyi minisztérium közölte, hogy az incidensben öten sebesültek meg, akik kórházi ellátásban részesülnek. Az FSZB valótlannak minősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a támadást hárman hajtották végre és az elkövetők behatoltak a székház épületébe. Az Interfax hírügynökség szerint a Lubjanka teret lezárták a biztonsági erők, az ott lévő embereket evakuálták.

Fotó: REUTERS/Evgenia Novozhenina

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnököt tájékoztatták a csütörtök esti incidensről. A támadás idején Putyin az orosz legfelsőbb vezetés több más tagjával együtt a Kremlben tartózkodott, a biztonsági szervek alkalmazottainak napja alkalmából tartott ünnepségen. Putyin az ünnepségen kijelentette, hogy Oroszországban idén 54 terrorista irányultságú bűncselekményt, köztük 33 terrortámadást sikerült megakadályozni. A csütörtöki támadást több sajtóforrás is összefüggésbe hozza az elnöki beszéddel. A Moszkva hírügynökség azt írta, hogy az FSZB terrortámadásnak minősítette a történteket, de ezt egyetlen más forrás sem erősítette meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.