Lövöldözés volt Moszkva belvárosában

Egy ismeretlen elkövető tüzet nyitott csütörtök este Moszkva belvárosában, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) székházánál. Az Izvesztyija című lap három halálos áldozatról tud.

Forrás: MTI2019. 12. 19. 17:14
Shooting at FSB headquarters in Moscow
Fotó: SERGEI ILNITSKY Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ártalmatlanná tették a biztonsági erők azt a fegyveres támadót, aki tüzet nyitott csütörtök este az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) székházánál, Moszkva belvárosában – közölte az FSZB. Meg nem erősített sajtóértesülések szerint az incidensben hárman meghaltak.

„Ismeretlen (támadó) tüzet nyitott a Bolsaja Lubjanka (utca) 12-es házánál. Vannak sérültek. A bűnözőt ártalmatlanná tették. Személyazonosságának megállapítása folyik” – áll az FSZB közleményében.

Az Izveszytija című napilap korábban úgy értesült, hogy a lövöldözésben hárman életüket vesztették. Az információt hivatalosan nem erősítették meg.

Az FSZB közleményének megjelenését követően több sajtóforrás is a lövöldözés felújulásáról számolt be. Az Interfax hírügynökség szerint a Lubjanka teret lezárták a biztonsági erők, az ott lévő embereket evakuálták.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Moszkvában kijelentette, hogy Oroszországban idén 54 terrorista irányultságú bűncselekményt, köztük 33 terrortámadást sikerült megakadályozni. Putyin a biztonsági szervek alkalmazottainak napján megtartott ünnepségen mondott beszédet.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy az elnököt tájékoztatták a csütörtök esti incidensről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.