Luxemburgban romlott a járványügyi helyzet

Forrás: MTI2020. 05. 01. 21:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javul a járványügyi helyzet Belgiumban, de még nincs ok az ünneplésre – írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap pénteken. Az újság beszámolója szerint, az országban folyamatosan csökken a Covid-19 betegségben elhunytak száma, de a legtöbb haláleset még mindig az idősotthonokban történik. A lap szerint az új fertőzöttek száma is csökken a lakosság körében, 24 óra leforgása alatt 513 új esetet azonosítottak.

A koronavírus-fertőzöttek összlétszáma 50 ezerhez közelít a 11, 5 milliós lélekszámú országban. Legfrissebb adatok szerint, pénteken 152 embert utaltak be a járvánnyal összefüggésben kórházi ápolásra, az újság megemlíti, hogy pontosan egy hónapja, április végén, ez a szám 600-nál is több volt.

Hollandiában 475-el 39 391-re nőtt az azonosított fertőzések száma, és egy nap alatt 98 ember halálát okozta a járvány. Az eddig elhunytak száma ötezerhez közelít.

Luxemburgban romlott a járványügyi helyzet – számol be Luxemburg Wort francia nyelvű napilap. A félmillió lakost számláló országban 28 újabb fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, és két személy hunyt el a vírus okozta betegségben. Az országban mintegy 50 ezer tesztet hajtottak végre a járvány kitörése óta. 87 embert ápolnak kórházban, közülük 22-őt intenzív osztályon. Az áldozatok száma 90-re nőtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.