Luxushajók vesztegelnek Florida mellett

Nem engedélyezik annak a holland üdülőhajónak a kikötését Floridában, amelyen halottak és a Covid-19 fertőzésben szenvedő betegek is vannak.

Magyar Nemzet
2020. 04. 01. 6:54
Princess Cancels All Cruises Worldwide Through May !0 Due To Coronavirus
US-PRINCESS-CANCELS-ALL-CRUISES-WORLDWIDE-THROUGH-MAY-!0-DUE-TO- Fotó: JOE RAEDLE Forrás: EUROPRESS/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rémálom luxuskivitelben. Egyelőre nem engedélyezik annak a holland üdülőhajónak a kikötését Floridában, amelyen halottak és a Covid-19 fertőzésben szenvedő betegek is vannak – jelentette be Ron DeSantis floridai kormányzó az MTI szerint. A Zaandam nevű üdülőhajó a floridai Fort Lauderdale kikötőjében készült horgonyt vetni, de Ron DeSantis kormányzó hétfőn este bejelentette: – Nem engedhetjük meg, hogy partra szálljanak itt olyan emberek is, akik nem is floridaiak.

Fotó: EUROPRESS/AFP

A kormányzó azzal érvelt, hogy a külföldi turisták kimerítenék azokat az értékes forrásokat, melyekkel Florida a koronavírus-járvány ellen küzd. Az ódzkodás oka, hogy a holland üdülőhajón koronavírussal fertőzött betegek és a kórba belehalt áldozatok vannak. Hétközben a hajótársaság mentőhajót küldött: a Rotterdam nevű hajóra négyszáz utast menekítettek át. Az ott elvégzett vírustesztek mindenkinél negatív eredményt mutattak. A Fort Lauderdale közelében várakozó hajó utasai között többsé­gében amerikaiak és franciák vannak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.