Magyar nyelvű hirdetésért büntették a Csíki Sört

Közel hétszázezer forintnak megfelelő bírságot róttak ki a Csíki Sör cégre a román hatóságok, amiért magyar nyelven hirdetett Székelyföldön.

Magyar Nemzet
2019. 08. 11. 9:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel hétszázezer forintnak megfelelő bírságot róttak ki a Csíki Sör cégre a román hatóságok, amiért magyar nyelven hirdetett Székelyföldön. A büntetésről a vállalat a közösségi médián keresztül közölt üzenetet, ironikusan megköszönve azt a román hatóságoknak, számolt be erről a Mandiner hírportál.

Egyben felhívta a figyelmet, hogy a hetven százalékban magyarok lakta régióban idegen nyelvként kezelik anyanyelvünket. „Köszönjük nektek, hogy a kisebbségek védelmét »példaértékűen« kezelitek”, olvasható a Csíki Sör bejegyzésében, amely „köszöni”, hogy Románia hatóságai „nem engedik elharapózni a korrupciót és rendre tanítják az út szélén álló petrezselyemárus nénit, ha nem tudna nyugtával szolgálni vásárlói­nak”.

A cég megjegyzi: a hatóságok folyamatos ellenőrzésekkel, büntetésekkel „vigyáznak azon polgártársakra, akik a külföldi munka helyett megpróbálnak itthon maradni, alkotni, munkahelyeket teremteni”. „És köszönjük ezt a 10 ezer lejes büntetést, amit azért állítottatok ki, mert vettük a bátorságot, hogy magyar nyelven készítsük reklámjainkat” – teszi hozzá a Csíki Sör.

Romániában egyre gyakrabban érkeznek jelentések magyarellenes megmozdulásokról. A múlt héten a Craiova–Honvéd labdarúgó-mérkőzésen érték atrocitások a magyar szurkolókat, nem sokkal korábban pedig nagy vihart kavart az úzvölgyi katonatemetőben történt román provokáció.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.