Magyarország számára fontos a földrajzi eredetjelzések nemzetközi védelme

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Francis Gurry-t, a Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO) főigazgatóját fogadta Budapesten – közölte a szaktárca hétfőn az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 09. 09. 20:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a felek egyetértettek abban, hogy Magyarország számára kiemelt jelentőségű a WIPO tevékenysége, így a földrajzi eredetjelzések nemzetközi védelme, hiszen a magyar gazdaság számára nagyon komoly károkat okozna a tokaji, a herendi, a kalocsai vagy a gyulai eredetjelzők mások által történő használata.

Francis Gurry kiemelte a Budapesten működő Visegrádi Szabadalmi Intézet fontos szerepét, amely a nemzetközi szabadalmaztatási folyamatokat segíti elő a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák állampolgárok és vállalkozások számára – ismerteti a tárca.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.