Már december elején megkezdődhet Amerikában a védőoltások beadása

A tervek szerint az engedélyezést követő 24 órán belül eljuttatják a vakcinát az oltási helyszínekre.

Magyar Nemzet
2020. 11. 22. 18:04
null
A német Biontech gyógyszergyártó központja Mainzban. Fotó: Arne Dedert Forrás: MTI/AP/DPA/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban még december közepe előtt megkezdődhet a koronavírus elleni védőoltások beadása – közölte Moncef Slaoui, a kormány által szervezett oltási kampány egyik magas rangú vezetője.

– A tervünk az, hogy az engedélyezést követő 24 órán belül eljuttatjuk a vakcinát az oltási helyszínekre, azaz december 11-én vagy 12-én megkezdődhet az oltás

– közölte Moncef Slaoui a CNN amerikai hírtelevízióban. A New York-i székhelyű Pfizer és német partnere, a BioNTech pénteken adta be az engedélyeztetési kérelmet az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatalba (FDA). A The New York Times című napilap szerint az FDA három hétig tanulmányozza a beaványt, ezután vizsgálják meg független szakértők, az ő ülésüket december 10-re tűzték ki.

A Pfizer múlt szerdán jelentette be:

95 százalékos hatékonysággal fejezte be a ribonukleinsav-hírvivő technikán alapuló védőoltás klinikai tesztelésének utolsó szakaszát, és várakozásai szerint idén legalább 50 millió adag vakcinát gyárt, 2021-ben pedig 1,3 milliárd adagot.

Az Egyesült Államokban vasárnap este 12 102 101 igazolt fertőzöttet, 255 953 halálesetet és 4 529 700 gyógyultat tartottak nyilván a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.