Marine Le Pen: A „masszív bevándorlás” áll az újabb rendőrgyilkosság hátterében

Macron vezetése alatt nincs már olyan hely Franciaországban, ahol az emberek biztonságban lennének, jelentette ki Marine Le Pen az újabb rendőrgyilkosság kapcsán. A jobboldali Nemzeti Tömörülés vezetője megjegyezte, az újabb gyilkosság hátterében is a bevándorlás áll – írja a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 05. 07. 14:00
null
Az avignoni kábítószer-ellenes akció során lelőtt rendőr Éric Masson Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb rendőrgyilkosság rázta meg szerdán Franciaországot, amikor egy kábítószer-ellenes akció közben egy férfi tüzet nyitott a rendőrökre. Az elkövető a 36 éves rendőrt, Éric Masson-t lőtte meg a mellkasán és a hasán is, ami miatt a férfi életét vesztette a helyszínen. Gyilkosa a tetthelyről rolleren menekült el, a rendőrség azóta is keresi.

Az elkövető kilétéről egyelőre nem sokat lehet tudni azon kívül, hogy feltehetően egy drogdílerről van szó. Ugyanakkor egyes beszámolók szerint az i24news oldala megosztott egy képet a Twitter-oldalán a férfiről, amit azonban nem sokkal később eltávolítottak. A díler egyik ügyfelét, akivel a helyszínen üzletelt, őrizetbe vették, őt fő tanúként tartják számon.

Az rendőrgyilkosság esetével kapcsolatban megszólalt Marine Le Pen is, a jobboldali Nemzeti Tömörülés vezetője. Szerinte Emmanuel Macron francia elnök vezetése alatt nincs már olyan hely Franciaországban, ahol az emberek biztonságban lennének.

Arra is rámutatott, hogy a bűnözőket már nem riasztja meg egy rendőr megölése sem, mert nem félnek az igazságszolgáltatástól. Marine Le Pen szerint ráadásul a mostani incidens hátterében a masszív bevándorlás áll.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter az esettel kapcsolatban szerdán tett közzé egy bejegyzést a közösségi oldalán. Ebben leírta, hogy az egész belügyminisztérium gyászolja az elhunyt rendőrt. Csütörtökön Darmanin interjút adott a Le Figaro lapnak, amiben arról beszélt, akik drogot vásárolnak, azok valójában gyilkosokat szponzorálnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.