Matteo Salvini a Hír TV-nek: Nem félek semmitől!

Az olasz politikus az ellene zajló, a bevándorlók feltartóztatásával kapcsolatos perről nyilatkozott.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2021. 02. 06. 13:41
MATTARELLA, Sergio; CONTE, Giuseppe; SALVINI, Matteo
Róma, 2021. január 29. Matteo Salvini, a Liga párt vezetõje beszél a római Quirinale elnöki palotában 2021. január 29-én, ahol Sergio Mattarella olasz államfõ egyeztetést tart a kormányválság megoldásáról a pártokkal, miután Giuseppe Conte miniszterelnök lemondása belpolitikai válságot idézett elõ. Salvini késõbb közölte a sajtóval a jobbközép koalíció közös állásfoglalását, amely szerint a megbukott kormánytöbbség helyettesítésére fel kell oszlatni a parlamentet és elõrehozott választásokat kell kiírni Olaszországban. MTI/EPA/ANSA/LaPresse pool/Roberto Monaldo Fotó: Roberto Monaldo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Exkluzív interjúban beszélt a Hír TV-nek Matteo Salvini az ellene indult perről. A volt olasz belügyminiszter, a jobboldali ellenzéki Liga párt vezetője úgy fogalmazott: mivel nem követett el semmi rosszat, nem fél semmitől. A politikus azt is elmondta, hogy óriási tisztelettel gondol a magyar népre.

– Mindenkinek jogában áll, hogy ellenőrizze, ki lép be országa területére. Megteheti Magyarország, Németország, Franciaország, mindenki. Csak Olaszországban kell bíróság előtt igazolnia magát egy belügyminiszternek, ha a hazáját védi – mondta Matteo Salvini azzal a perrel kapcsolatban, amelyen hivatali hatáskörrel való visszaéléssel, személyi szabadság korlátozásával, valamint a nemzetközi konvenciók megsértésével vádolták meg a parti őrség Gregoretti nevű, bevándorlókat szállító hajója 2019-ben történt feltartóztatása miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.