„Médiazsoldosokkal” támadja hazánkat a Deutsche Welle

Felszólította a Magyar Nemzeti Médiaszövetség a Deutsche Welle (DW) munkatársait, hogy fejezzék be a magyar emberek szidalmazását, és tartsák be az újságírószakma írott és íratlan szabályait, ellenkező esetben pedig haladéktalanul cseréljék le a névjegyükön található „újságíró” titulust a sokkal helytállóbb „médiazsoldos” elnevezésre.

Magyar Nemzet
2021. 06. 23. 16:07
null
Az európai választások előtt próbálnak nyomást gyakorolni Magyarországra Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) közleményében jelezte: az újságírószakma nevében határozottan visszautasítja azt a hazug és manipulatív gyakorlatot, amit a Deutsche Welle, a magát közszolgálatinak nevező német médiatermék immáron sorozatosan alkalmaz Magyarország és a magyar emberek lejáratására.

„Felháborítónak tartjuk, hogy ezúttal a nemzeti válogatottért szurkoló magyar embereket nácizzák le nemes egyszerűséggel, rasszistának, szélsőségesnek minősítsenek egy nemzetet, amiért nem kíván politikát keverni a sportba, és szurkolóikon keresztül lelki nyomást próbálnak helyezni a világ legjobbjai ellen kiválóan helytálló magyar labdarúgó-válogatottra. Határozottan visszautasítjuk azt a nemzetközi sajtóban gyakorlattá váló módszert, hogy a válogatott tagjait politikai kérdésekkel provokálják, pártgyűléssé silányítva a sajtótájékoztatókat, amelyeknek eredendően a sportról kellene szólniuk” – írta az MNMSZ. Hozzátették, nem először derül ki, hogy a DW-zsoldosok nem tájékoztatni, hanem manipulálni akarnak: parancsra dolgoznak, előre megírt forgatókönyvek alapján.

„Aggódnak a kisebbségi jogokért és a véleményszabadságért, miközben hallgatnak arról, hogy Németországban sportszakembereket rúgnak ki a véleményük miatt, Magyarországon pedig baloldali politikusok munkájukat végző újságírókat fenyegetnek meg” – emelte ki az MNMSZ.

A Deutsche Welle legutóbb azt állította, hogy a hazai labdarúgó-mérkőzések szurkolói kultúráját és a magyar válogatott rajongói táborát jobboldali ultra- és huligáncsoportokból uralják, amelyek nem titkolják antiszemita és cigányellenes nézeteiket. A válogatott mérkőzésein a szurkolást szervező Carpathian Brigade csoportot pedig egyenesen szélsőjobboldalinak és neonácinak nevezte a német médium.

A magyar szurkolók kritizálása is a hazánk elleni tudatos hangulatkeltés része Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Deutsche Welle cikkében azt is kiemelte, hogy az UEFA vizsgálatot indított a szombati Franciaország–Magyarország Eb-meccs után, miután a Carpathian Brigade diszkriminatív gesztusairól kaptak jelentést.

– Hogy hallottunk-e rasszista hangokat? Egyáltalán nem. Paul Pogba és N’Golo Kanté sem panaszkodott rá

– közölte a francia labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján Lucas Digne a szombati mérkőzésről.

Ahogyan korábban lapunk is beszámolt róla, a Deutsche Welle februárban még a magyar kormány budapesti építkezéseit támadta. A hazánkat lejárató film V. Naszály Márta, az I. kerület balliberális polgármestere, Wágner Tamás, az MTI korábbi munkatársa, valamint Ungváry Krisztián baloldali történész elmondása alapján azt sugallja, hogy

a felújítás alatt álló budai Vár és a Kossuth tér a szélsőséges nacionalizmus bizonyítéka, ahol az 1944-es állapotok köszönnek vissza.

Rövidesen viszont kiderült, hogy a Deutsche Welle manipulálta a civil megszólalók nyilatkozatait: olyan mondatokat adott Wágner Tamás szájába, amelyek nem hangzottak el, továbbá egy holokausztszindrómában szenvedő lakos kijelentéseivel igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy Magyarországon napjainkban is zsidóüldözés zajlik.

A Deutsche Welle riportjával ellentétben a helyiek büszkék a megvalósuló fejlesztésekre
Fotó: Havran Zoltán

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.