Még idén elkészülhet a Hableány-katasztrófa emlékműve

Dél-Koreába látogatott Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter szerint a tavalyi szörnyű tragédia még tovább erősítette a szolidaritást a két nemzet között.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 07. 27. 11:24
Szijjártó Péttert Szöulban fogadja dél-koreai kollégája, Kang Kyung-wha külügyminiszter
Szijjártó Péttert Szöulban fogadja dél-koreai kollégája, Kang Kyung-wha külügyminiszter Fotó: BORSOS MATYAS Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdasági és egyéb kétoldalú kapcsolatok megerősítéséről tárgyalt hétfőn Szijjártó Péter Szöulban. A külgazdasági és külügyminisztert először dél-koreai kollégája, Kang Kjungvha külügyminiszter fogadta. A találkozóval kapcsolatban a magyar tárcavezető a Facebookon azt írta:

– Mindig is jó kapcsolatban voltunk, de a tavalyi szörnyű tragédia még tovább erősítette a szolidaritást a két nemzet között. Ha a vírushelyzet megengedni, akkor még idén felállítjuk az emlékművet a Hableány-katasztrófa áldozatainak emlékére.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/photos/pcb.187361786089713/187359282756630/

Ezt követően Yoo Myung-hee kereskedelmi miniszter is fogadta Szijjártó Pétert. A magyar tárcavezető a Facebookon azt írta, hogy

dél-koreai kollégájával áttekintették a számokat, és ismét beigazolódott, hogy a keleti nyitás helyes döntés volt: tavaly a koreai vállalatok hozták a legtöbb beruházást Magyarországra.

Hozzáfűzte: ezzel hatvan koreai vállalat immáron 15 ezer magyar embernek ad munkát, és a nehéz körülmények dacára idén eddig 35 százalékkal nőtt az exportunk Dél-Korea irányába.

A nap folyamán Szijjártó Péter öt dél-koreai nagyvállalat vezetőjével is tárgyalásokat folytat Szöulban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.