Megbízható célpontnak tekintik a befektetők Közép- és Kelet-Európát

Közép- és Kelet-Európa globális összehasonlításban is vonzó befektetési területnek számít, Magyarország a tranzakciók értékét tekintve sikeres évet zárt tavaly – derül ki a Mazars csütörtökön ismertetett befektetési beszámolójából.

Forrás: MTI2019. 05. 09. 12:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentés szerint a közép- és kelet-európai MA-piac (Mergers and Acquisition, vállalati összeolvadások és felvásárlások) 2018-ban elérte a 46,925 milliárd eurót. A befektetett tőke értéke 2017-hez képest Magyarország mellett Ausztriában, Csehországban, Ukrajnában, Oroszországban és az adriai térség államaiban is nőtt, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában kissé csökkent, Bulgáriában pedig jelentősen visszaesett.

Benedek Zoltán, a Mazars budapesti irodájának üzletágvezetője a beszámoló ismertetésekor elmondta, hogy a térség idén is jól teljesíthet a befektetések terén, de az év elejét inkább a kivárás határozta meg, a folytatást pedig nagyrészt a globális gazdasági folyamatok szabják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.