Megbukhat az olasz gendertörvény

Tömegverekedés tört ki Los Angelesben, miután egy transznemű nő a péniszét mutogatta az uszodában; Ingyenalbérlettel csalogatja a városlakókat egy spanyol falu. Kibertámadás miatt egy svéd élelmiszerlánc 800 üzlete zárva maradt; Megbukhat az olasz gendertörvény a felsőházban.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 07. 05. 17:54
null
Budapest, 2016. július 2. Résztvevõk a 21. Budapest Pride felvonulás indulása elõtt, az Andrássy úton, a Hõsök terénél 2016. július 2-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Los Angelesben tömegverekedés tört ki, miután egy transznemű nő a péniszét mutogatta az uszodában

Az Amerikai Egyesült Államok nemzeti ünnepe előtt hatalmas tömegverekedés és zűrzavar tört ki a Los Angeles-i MacArthur Parkban lévő strand épülete előtt a transzneműek jogait védelmező és az azok ellen tüntető csoportok között.

A tömegverekedés előzménye, hogy a Wi SPA nevű elegáns fürdőhelyen egy nő felvételt készített a női öltözőben arról a transznemű nőről, aki a női öltözőben a péniszét fedetlenül hagyva járkált fel s alá a fürdő női vendégei között. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki nemcsak a női öltöző jogos használói körében, hanem a város lakosai között is. A transzneműek szabad öltözőhasználata ellen tiltakozók szombatra tüntetést szerveztek a fürdő bejárata elé, azonban a helyszínen ellentüntetésre gyülekeztek a transzneműeket pártoló szélsőbaloldali Antifa-csoportok is. A két tüntetői gárda hamarosan egymásnak esett. A Wi Spa fürdő azonnal közleményt adott ki, amelyben a vezetőség arról tájékoztatta a helyieket, hogy a fürdő ajtaja továbbra is nyitva áll a transzneműek előtt.

Forrás: ABC7.COM

Ingyenalbérlettel és munkalehetőséggel csalogatja a városlakókat egy spanyolországi falu

A Teruel környéki, mindössze 132 fő lakta Griegos önkormányzata kénytelen lesz bezárni a helyi iskolát, ha nem növeli bejelentett lakói számát a közeljövőben. Az elmúlt tanévet összesen kilenc gyermek fejezte be a faluban, a következőt viszont mindössze két tanuló kezdené meg a jelenlegi adatok szerint, ami veszélybe sodorta a helyi oktatás fenntartását. A városvezetés ezért munkalehetőséget és három hónapig díjmentes lakhatást kínál a faluba költöző kisgyerekes családoknak, de később is csak legfeljebb 225 eurót kellene majd fizetniük az albérletükért. Nem Griegos az egyetlen régió, mely az életben maradásért küzd. Spanyolország középső és északi része tele van olyan falvakkal, melyek néhány éven-évtizeden belül eltűnhetnek, ugyanis a fiatalok a városokba költöznek a jobb élet reményében. Több önkormányzat küzd idén az elnéptelenedés ellen és saját hatáskörben minőségibb internetlehetőséget, jobb egészségügyi ellátást és differenciált adózási lehetőséget kínál jövőbeli lakóinak. A kormány szintén meg akarja menteni a vidéki területeket, ezért tízmillió eurót szán megerősítésükre uniós forrásokból.

Forrás: ELMUNDO.ES

Kibertámadás miatt maradt zárva egy svéd élelmiszerlánc nyolcszáz üzlete

Globálisan ezer céget és 17 országot sújtott egy zsarolóprogram támadás, az egyik legkomolyabban érintett Svédország. A hétvégén a hekkerprogram lehetetlenné tette a svéd Coop üzleteinek a működését és még hétfőn sem biztosított az élelmiszerboltok újranyitása. A cég mellett más, alapvető társadalmi funkciókat biztosító szolgáltatások üzemelésében is fennakadások voltak, a svéd vasutat, patika- és benzinkútláncot is érintette a támadás, ami egyes informatika rendszerek elérhetetlenné tételével járt. A hekkercsoport most 70 millió dollárt kért a rendszerek visszaállítása fejében. Anne-Marie Eklund Löwinder IT-biztonsági szakember szerint nem meglepő a támadás, ugyanis Svédország IT-hálózataiban rendszerszintű hibák vannak.

Források: Bloomberg, SVT, Sveriges Radio

Megbukhat az olasz gendertörvény a felsőházban

Nemcsak a közvéleményt, a politikát, hanem az egyes pártokat is megosztja a baloldali Alessandro Zan politikus nevéhez fűződő homofóbiát büntető kezdeményezés. A kérdés, hogy a törvénytervezet a jelenlegi szövege vagy egy módosított változata alapján kerülne megvitatásra a szenátusi aulában.

Előrejelzések szerint egyre nagyobb az esélye, hogy a jelenlegi verzió nem szerzi meg a szenátorok többségének támogatását. A mérleg nyelvét a Matteo Renzi vezette baloldali Élő Itália (IV) jelentené 17 szenátorával, akik bár támogatják az LMBTQ-jogokat védő kezdeményezést, azonban ha változtatások nélkül kerül szavazásra, nem támogatják. A Matteo Salvini vezette kormányerő a nemi identitás megfogalmazását tartalmazó első bekezdés törlését szorgalmazza, valamint a genderkultúra iskolai terjesztésére vonatkozó tartalmakat.

Forrás: REPUBBLICA.IT, LASTAMPA.IT, ILMESSAGGERO.IT, ILGIORNALE.IT

(Borítókép forrása: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.