Megdöbbentő járványügyi hírek érkeztek a szomszédból

Ausztriában hétfőn 242 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek, ezzel az aktív fertőzöttek száma 3105-re nőtt.

Forrás: MTI2020. 08. 24. 22:32
null
Sankt Wolfgang, 2020. július 30. Sankt Wolfgang osztrák üdülõfalu a Wolfgangsee partján 2020. július 30-án. Ausztriában harmadik napja meghaladja a százat az egy nap alatt diagnosztizált új koronavírus-fertõzöttek száma. Sankt Wolfgangban több mint 60 ember koronavírus-tesztje lett pozitív az elmúlt 24 órában. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztriában hétfőn 242 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek, ezzel az aktív fertőzöttek száma 3105-re nőtt.

Utoljára áprilisban haladta meg a háromezret az aktív fertőzöttek száma.

Több mint 1,1 millió koronavírusteszt elvégzése alapján Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter úgy értékelte: olyan trend állapítható meg, amely szerint a fertőzöttek egyre fiatalabbak, és nagyobb számban vannak közöttük tünetmentesek is. A tárcavezető szerint egy másik trend azt mutatja, hogy a fertőzöttek közvetlen környezetéből is egyre több a pozitív teszteredmény.

Jelenleg 158 pácienst kezelnek kórházakban, 23-an intenzív osztályon vannak.

„Továbbra is sok kis járványgóc létezik, a többi között családi környezetben vagy magánünnepségek nyomán. A külföldi utazásokról fertőzötten visszatérők még mindig jelentős részét teszik ki az eseteknek, de számuk egyes tartományokban már apadni látszik” – közölte Anschober.

A járványügyi helyzet Bécsben annyiban tér el a többi tartománytól, hogy az utóbbi hetekben az új fertőzöttek csaknem felét az osztrák fővárosból jelentették. Az utóbbi 24 órában 96 esetet regisztráltak Bécsben.

A bécsi hatóságok figyelmeztettek arra, hogy a Horvátországból visszatérő turisták jelentősen növelhetik a koronavírus elterjedésének ütemét.

Ausztriában eddig 25 ezer 495 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 733-an hunytak el a Covid–19-betegség szövődményeiben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.