Meghaladta a húszezret az aktív fertőzöttek száma Romániában

Az elmúlt napon 35 koronavírusos ember halt meg, ami másfélszerese az utóbbi két hét napi átlagának.

Forrás: MTI2020. 07. 30. 13:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romániában meghaladta a húszezret a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek, illetve a négyszázat az intenzív terápiára szoruló súlyos esetek száma. A stratégiai kommunikációs törzs csütörtöki jelentése szerint ismét megdőlt a napi esetszám negatív rekordja: az utóbbi 24 órában újabb 1356 embernél mutatták ki a fertőzést. Az utóbbi két hét adatai alapján már az ezret közelíti meg a napi esetszám átlaga, a fertőzés tehát még mindig gyorsuló ütemben terjed.

Az utóbbi 24 órában újabb 35 koronavírusos ember halt meg, ami másfélszerese az utóbbi két hét napi átlagának. Ezzel 2304-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma.

Egyre növekszik a román egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás: a beazonosított aktív fertőzöttek száma az utóbbi két hétben megduplázódott, csütörtökön elérte a 20 678-at. Közülük 7265 beteget kezelnek kórházban, az intenzív terápiás részlegeken ápoltak száma pedig elérte a 402-t.

A legtöbb új megbetegedést Bukarestből (223), illetve Arges (103), Prahova (78), és Temes (76) megyékből, a legkevesebbet pedig Calarasi (1), Giurgiu (1) és Szatmár (3) megyékből jelentették. Szatmár megye egyébként az egyedüli Romániában, ahol a járvány kezdete óta diagnosztizált fertőzések száma még nem érte el a százat.

Országos szinten 49 591 fertőzést diagnosztizáltak a járvány kezdete óta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.