Meghalt egy magyar nő egy ausztriai sziklaomlásban

Két ember meghalt egy stájerországi sziklaomlásban Ausztriában. A Medve-szurdokban (Bärenschützklamm) történt balesetben további nyolc ember megsérült.

Forrás: origo.hu2020. 07. 08. 20:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ABC News azt írja, hogy a szerdai balesetben egy 50 éves magyar túrázónő és egy 21 éves fiatal grazi fiatal nő halt meg. A sérültek közül egy ember sebesült meg súlyosan, a többiek könnyebb sérülésekkel megúszták.

Egyelőre a többi sérült nemzetisége és kora nem tisztázott, de a vol.at szerint osztrákok és magyarok voltak a helyszínen.

Egy vízesés közelében készült és a fából kiépített ösvény lépcsőjére zuhantak a sziklák.

Fotó: Shutterstock.com

A steiermarki ORF szerint 70-100 ember vett részt a mentésben, és négy helikopter is a helyszínen volt. A mentést nehezítette, hogy még mindig több instabil szikla van a helyszínen, a halálos és súlyos sérüléseket sem egyetlen, hanem több szikla okozta.

A Medve-szurdok népszerű helyszín a túrázok körében, amelyet határozatlan időre lezártak.

Hogy a baleset miképp fordulhatott elő, annak az okai egyelőre nem ismertek, de a hatóságok megkezdték a szükséges vizsgálatot. Elvileg idén májusban nyílt meg a szurdok és a rutinellenőrzések a látogatók számára biztonságosnak nyilvánították.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.