Meghalt Rafael Callejas FIFA-botrányba keveredett hondurasi exelnök

Elhunyt 76 éves korában Rafael Callejas volt hondurasi államfő, a latin-amerikai ország labdarúgó-szövetségének egykori elnöke az Egyesült Államokban – közölte szombaton a Hondurasi Nemzeti Párt az elnök özvegyének, Norma Gaborit de Callejasnak a Twitter internetes közösségi oldalon megjelent közleményére hivatkozva.

Forrás: MTI2020. 04. 04. 22:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rafael Callejas halálnak körülményeiről egyelőre nincsenek értesülések. A hondurasi sajtó az exelnök egyik unokatestvérére hivatkozva úgy tudja, 2018-ban leukémiával diagnosztizálták Callejast.

A konzervatív politikus már a hondurasi katonai junta idején, az 1970-es évek végén mezőgazdasági miniszteri tisztséget töltött be. A közép-amerikai országot 1990 és 1994 között vezette elnökként. Később több éven át a hondurasi labdarúgó-szövetség (Fenafuth) elnöke volt.

2015-ben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) körül kirobban botrányban korrupció miatt vádat emeltek ellene egy New York-i bíróságon.

Ügyvédei akkori közlése szerint csalás és összeesküvés bűncselekményének elkövetésében bűnösnek vallotta magát. Callejas a vádak szerint 1,6 millió dollárt (540 millió forint) kapott a 2014-es brazil világbajnokság selejtező mérkőzései közvetítési jogáért. A FIFA 2016-ban életre szólóan eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tisztségtől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.