Meghiúsítottak egy pakisztáni rendőrőrs elleni terrortámadást

Meghiúsítottak egy pakisztáni rendőrőrs elleni terrortámadást kedden az ország északkeleti részén fekvő Lahor közelében, az öngyilkos merénylet elkövetésére készülő férfit agyonlőtték – közölte a pakisztáni terrorelhárítás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 24. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az őrsöt megközelíteni akaró gyanúsítottal tűzharcban végeztek Burki településnél. Előtte felszólították, hogy álljon meg, de ő rálőtt a rendőrökre. A robbanóövet viselő férfi zsebében két kézigránátot és egy pisztolyt is találtak.

A pakisztáni biztonsági erők gyakran válnak a szélsőségesek célpontjaivá: 2009-ben, szintén Lahor közelében a pakisztáni tálibok terrorszervezetének, a Tehrik-i-Talibán Pakisztánnak (TTP) a fegyveresei támadtak meg egy rendőrakadémiát, és több mint harminc embert lemészároltak. A terroristák az ilyen akciókkal azt akarják elérni, hogy a kormány ne támogassa tovább Washington terrorizmus elleni harcát a térségben, valamint iszlám törvénykezést vezetnének be az országban.

Néhány nappal korábban a pakisztáni hadsereg közölte, hogy az afgán határ közelében végrehajtott egyik rajtaütésük során végeztek két olyan fegyveressel, akit terrorista tevékenységgel gyanúsítottak. A közlemény szerint a férfiak az indiai hírszerzésnek dolgoztak, az állítást Újdelhiben azonban cáfolták.

Iszlámábád nem először vádolja Újdelhit azzal, hogy segítséget nyújt a Pakisztánban bujkáló szélsőségeseknek, India pedig azt veti szomszédja szemére, hogy a vitatott hovatartozású Kasmír indiai ellenőrzés alatt álló térségében aktív iszlamista szeparatistákat támogatja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.