Meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat Melbourne-ben

Némileg enyhítve, de két héttel meghosszabbítják a koronavírus-járvány lassítása érdekében elrendelt kijárási korlátozásokat Melbourne-ben – jelentette be Victoria állam miniszterelnöke újságírók előtt vasárnap.

Forrás: MTI2020. 09. 06. 11:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Daniel Andrews rámutatott arra, hogy noha az elmúlt hetekben csökken az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, úgy vélte, ahhoz, hogy a lehetőségekhez mérten megszokott karácsonyuk legyen, e lépések elengedhetetlenek.

A járvány által leginkább sújtott dél-ausztráliai Victoria államban augusztus 2-án hirdettek katasztrófahelyzetet. Az állam székhelyének számító, mintegy 4,9 milliós Melbourne-ben az eredetileg szeptember 13-án lejáró korlátozások egyebek között a nem alapvető fogyasztási cikkeket áruló boltok ideiglenes bezárását és éjszakai kijárási tilalmat is előírnak.

A vasárnapi bejelentés értelmében az éjszakai kijárási tilalom egy órával rövidebb lesz.

A miniszterelnök kijelentette, újabb enyhítésekről szeptember 28-án tárgyalnak majd, és elképzelhetőnek tartotta, hogy október 26-ától teljesen megszüntetik a korlátozásokat.

Victoria egészségügyi hatóságai vasárnapra virradóan 63 új fertőzést és 5 halálesetet jelentettek az elmúlt 24 órából. Ezzel az államban a Covid-19 betegségben elhunytak száma 666-ra, országszerte pedig 753-ra emelkedett.

A hét végén Melbourne-ben mintegy kétszázan tüntettek a korlátozások ellen, egy tüntető megsebesített egy rendőrt, ellene és több társa ellen eljárás indult.

Augusztus elején Victoriában még 700 körül volt a regisztrált napi fertőzések száma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.