Meghosszabbították a kijárási korlátozásokat Franciaországban

2020. 04. 13. 21:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban május 11-ig lesznek érvényben a koronavírus-járvány megfékezése érdekében március 17-én életbe lépett kijárási korlátozások – jelentette be Emmanuel Macron államfő hétfő esti televíziós beszédében.

- A legszigorúbb karanténnak május 11-ig folytatódnia kell – mondta a köztársasági elnök. – Az enyhítés május 11-én csak akkor lesz lehetséges, ha továbbra is felelősek maradunk, tiszteletben tartjuk a szabályokat, és ha vírus terjedése addig tényleg folytatja a lassulást – tette hozzá.

Emmanuel Macron elismerte, hogy Franciaország nem volt eléggé felkészülve a járványra, amely több hiányosságra is rávilágított.

- Mint a világ minden országában, nem volt elég a védőruha, kesztyű, kézfertőtlenítő, nem tudtunk annyi maszkot szétosztani, amennyit szerettünk volna – hangsúlyozta a francia elnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.