Mégis Sefcovic mögött a visegrádi országok

2019. 05. 28. 16:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Andrej Babis cseh kormányfő cáfolta a hírt, miszerint a V4-ek a szlovák Maros Sefcovivot jelölik az Európai Bizottság elnöki posztjára, Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter nemrég kijelentette, hogy valóban Sefcoviv lehet az országcsoport jelöltje az EU csúcspozícióira.

A cseh Hospodárské Noviny lap úgy tudja: Emmanuel Macron ajánlata szerint a visegárdiak – így Sefcovic- megkapnák az unió kül-és biztonságpolitikai főtanácsadójának pozícióját, cserébe viszont a francia elnök akaratának megfelelően Michel Barnier vagy Krisztalina Georgieva – a Világbank elnökhelyettese – kerülhet majd a bizottság élére.

Maros Sefcovic jelenleg az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke. Megmérettette magát a márciusi szlovák elnökválasztáson is, de alulmaradt Zuzana Caputovával szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.